Чернівецькому аеропорту надали ім'я Каденюка

Читать на русском
У Чернівцях надали ім'я першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка однойменному міжнародному аеропорту.

У Чернівцях надали ім'я першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка однойменному міжнародному аеропорту.

Про це повідомляє прес-служба міської ради в четвер, 27 вересня, передає «Слово і Діло».

Відповідне рішення ухвалили на сесії міськради. Відтепер комунальне підприємство називатиметься «Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка». Відповідні поправки будуть внесені до статуту підприємства. Статутний капітал КП затвердили в розмірі 86,6 млн грн.

Нагадаємо, перший український космонавт Леонід Каденюк помер 31 січня 2018 року під час пробіжки в парку Царське Село. Йому було 67 років. Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області в родині сільських учителів. У 1995 році був відібраний до групи космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як фахівець із корисного навантаження.

У період із 19 листопада до 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському МТКК «Колумбія» місії STS-87. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського дослідження з трьома видами рослин: ріпа, соя та мох.

Як раніше повідомлялося, нардепи ухвалили увічнити пам'ять першого космонавта Каденюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: