Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Милованов пообіцяв ініціювати розширення термінів земельних кредитів до 7-10 років

4 грудня 2019 року міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов пообіцяв ініціювати розширення термінів земельних кредитів до 7-10 років. «Буду пропонувати, це ще не зафіксовано, щоб може на 10 було, може на 7», – заявив Милованов (відео 8:21).
Виконано
Сказано 4 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/yXfPNl6oQus?t=501
  • Лист Мінекономіки від 11 лютого 2020 року

Результат

У листі Мінекономіки від 11 лютого 2020 року на запитання редакції, чи було ініційовано розширення термінів земельних кредитів до 7-10 років, відповіли, що ті агровиробники, які ведуть селянське/фермерське господарство на землях, які були передані їм у постійне користування (це до 100 га), будуть мати можливість придбати цю землю у розстрочку на 7 років за ціною НГО без аукціонів. Для спрощення отримання кредитів дрібним фермерам, які не мають кредитної історії, буде створений Фонд часткового гарантування кредитів, відповідний законопроєкт уже узгодив уряд. На ці цілі передбачено виділення 240 млн гривень.

Враховуючи те, що розширення термінів земельних кредитів до 7 років не тільки ініційовано, але й на рівні уряду прийнято рішення про надання такої можливості агровиробникам, обіцянці присвоєно статус «виконано».