Ринок землі: Сумська облрада звернулася до Зеленського

Читать на русском
Депутати Сумської облради закликали президента Володимира Зеленського і Верховну раду не відкривати ринок землі без обмежувальних механізмів.

Депутати Сумської облради закликали президента Володимира Зеленського і Верховну раду не відкривати ринок землі без обмежувальних механізмів.

Відповідне звернення депутати підготували на сесії в п'ятницю, 20 грудня, передає пресслужба.

Сьомий місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПрезидент Володимир Зеленський з 21 листопада до 20 грудня виконав десять обіцянок і провалив – чотири.

«Депутати Сумської обласної ради вважають за необхідне звернути увагу, що проголосований в першому читанні Верховною радою України законопроект № 2178-10 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення містить ризики, які можуть призвести до втрати національними сільськогосподарськими товаровиробниками права на землю, а тому ухвалегння рішення про відкриття ринку землі без врахування думки громадськості та пропозицій органів місцевого самоврядування та фермерів є злочином проти Українського народу та зрадою національних інтересів України», - сказано в зверненні.

Депутати облради закликали Раду і Зеленського не допустити ухвалення зазначеного закону без введення загальнодержавних механізмів обмежень, відстрочок і гарантування захисту найціннішого національного багатства українського народу - землі.

Раніше Арахамія назвав нові терміни розгляду закону про ринок землі.

Також нагадаємо, Комітет ВР розгляне закон про ринок землі в закритому режимі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: