Гончарук пояснив співпрацю «Укрзалізниці» з Deutsche Bahn

Читать на русском
Прем'єр Олексій Гончарук заявив, що Укрзалізниця залишається у власності держави, а з Deutsche Bahn йдеться лише про стратегічне партнерство.

Прем'єр Олексій Гончарук заявив, що «Укрзалізниця» залишається у власності держави, а з Deutsche Bahn йдеться лише про стратегічне партнерство.

Про це він написав у своєму Facebook.

За його словами, співпраця з німецькою компанією дозволить підвищити ефективність та якість залізничних перевезень в Україні.

Гончарук підкреслив, що йдеться лише про стратегічне партнерство, а не про продаж чи концесію «Укрзалізниці».

«Українська залізниця залишається під повним контролем держави, і це точно. Крапка! <.> Додам, що співпраця з Deutsche Bahn — це позитивний сигнал європейському бізнесу щодо України. Українці мають отримати сучасну, комфортну та безпечну залізницю», — наголосив Гончарук.

Як повідомлялося, 22 січня в Давосі міністр інфраструктури України і директор департаменту міжнародних зв’язків Deutsche Bahn підписали меморандум — угоду про наміри щодо подальшої співпраці в транспортній галузі та розвитку АТ «Укрзалізниця».

Після підписання угоди прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що мова не йде ані про концесію, ані про приватизацію «Укрзалізниці». А німецькі фахівці працюватимуть над реформою управління компанією.

23 січня під час Українського сніданку в Давосі Гончарук заявив, що уряд хоче передати «Укрзалізницю» в управління Deutsche Bahn на 10 років.

У відповідь у Deutsche Bahn заявили, що не планують брати «Укрзалізницю» в управління, а мова йде тільки про консалтингові послуги.

У наглядовій раді «Укрзалізниці» 23 січня заявили, що не володіють достатньою інформацією про підписану угоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: