У Deutsche Bahn повідомили подробиці угоди з «Укрзалізницею»

Читать на русском
Деталі взаємодії між Укрзалізницею і Deutsche Bahn будуть визначені через кілька тижнів, повідомляє пресслужба німецького концерну.

Деталі взаємодії між «Укрзалізницею» і Deutsche Bahn будуть визначені через кілька тижнів.

Про це в четвер, 23 січня, повідомляє пресслужба німецького концерну.

«На початку лютого 2020 року член правління компанії, відповідальний за питання інфраструктури Рональд Пофалла і представники українського уряду підпишуть у Києві меморандум взаєморозуміння, в якому будуть визначені подальші деталі співпраці», - заявили в концерні.

Також у DB нагадали, що напередодні у швейцарському Давосі було укладено угоду, згідно з якою «DB Engineering & Consulting, інженерно-консалтингова компанія Deutsche Bahn з питань інфраструктури, мобільності і транспорту, буде консультувати і надавати підтримку Українській залізниці в найближчі кілька років з питань підприємницької та технічної діяльності».

Подальші деталі співпраці, включаючи участь у питаннях оперативного управління, обговорюються, додали в компанії.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що УЗ хочуть віддати в управління німцям на 10 років. У концерні Deutsche Bahn цю інформацію заперечують, заявляючи, що йдеться про консультування, а не управління.

Пізніше в Кабміні пояснили співпрацю УЗ з німцями. Україна не збирається продавати або здавати в оренду залізницю, в Deutsche Bahn говорять про консалтинг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: