Кабмін пояснив зниження тарифу на опалення

Читать на русском
Раніше в уряді повідомили, що тарифи на опалення знижено на 30%, але зараз пояснюють, що знижка може бути іншою, залежно від регіону.

У Кабінеті міністрів пояснили, як відбувався перерахунок оплати за опалення.

Про це повідомила пресслужба уряду в п'ятницю, 24 січня.

Тариф на опалення перерахували вже в 124 містах України на підставі постанови Кабміну № 1082, яка дала можливість місцевим теплопостачальним компаніям знижувати тариф.

Тариф на опалення вдалося знизити на 30% завдяки зниженню ціни на газ, яка в листопаді-2019 становила 6235,5 грн за тисячу кубометрів, а в грудні впала до 4276,7 грн.

У Кабміні наголосили, що для споживачів тепла в різних регіонах знижка може бути різною. Це залежить від того, що саме підприємства використовують для виробництва тепла. Деякі підприємства можуть використовувати замість газу вугілля, пелети або інше паливо. У Кабміні ставлять за приклад Слов'янську ТЕС, яка на 98,2% використовує в роботі вугілля і лише на 1,7% газ, тому знижка для місцевих жителів буде мінімальною.

У Києві та області сума перерахунку тарифу за грудень в однокімнатних квартирах повинна становити не менше 80 грн, а у Львівській області досягне 292 грн. У Чернігівській області сума знижки на опалення у двокімнатних квартирах за грудень повинна стартувати від 110 грн, а в Дніпропетровській досягати 435 грн. У Рівненській області сума перерахунку тарифу на опалення трикімнатної квартири за грудень може скласти більше 500 грн.

Інформація про перерахунок тарифу за грудень повинна бути вказана в платіжці.

Нагадаємо, що в Україні 30 міст можуть залишитися без тепла. Нафтогаз попередив низку виробників тепла про загрозу припинення подачі газу в разі невиконання умов.

Також повідомлялося, що киянам прийшли платіжки за опалення зі зниженими цінами. Жителям столиці прийшли рахунки за грудень зі знижкою приблизно в 300 гривень. Зниження цін пов'язане з падінням вартості природного газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: