Кабмін зобов'язав здійснити перерахунок плати за опалення

Читать на русском
За словами міністра Олени Бабак, сьогодні для більшості підприємств ТКЕ ціни на газ менші, ніж ті, що враховані в чинних тарифах, тому слід зробити перерахунок.

Кабмін зобов'язав підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) зробити перерахунок плати за опалення через зниження ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/2020 років.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій у вівторок, 24 грудня.

«Мінус 50% тарифу на тепло». Наскільки реальна пропозиція Зеленського?Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів для українців на тепло майже на 50 відсотків.

За словами міністра Олени Бабак, сьогодні для більшості підприємств ТКЕ ціни на газ менші, ніж ті, що враховані в чинних тарифах, тому слід зробити перерахунок.

«Ми розуміємо, що сьогодні для більшості підприємств ціни на газ менші, ніж ті, що враховані в чинних тарифах. Наприклад, в тарифі, який діє сьогодні на послуги підприємств ТКЕ, ціна газу врахована в розмірі 8300 грн, а фактично підприємство купує його по 6200-6100 грн. У рамках тарифу під час виставлення рахунку споживачам, підприємство може зробити перерахунок на газову складову тарифу», - сказала вона.

Відзначається, що сума перерахунку буде зарахована споживачам в оплату майбутніх платежів. Також в Міністерстві проінформували, скільки зекономлять українці внаслідок перерахунку.

«Здійснення перерахунку дозволить зменшити платіжку споживача за грудень 2019 року у середньому на 300-400 грн. Так, наприклад, за опалювальний сезон 2019/2020 рр. сім'я, що проживає в квартирі площею 65,3 кв. м отримає зменшену платіжку в середньому на 800-1000 грн», - йдеться в повідомленні.

Рані прем'єр Олексій Гончарук анонсував зниження тарифів на тепло.

Також нагадаємо, в Україні мають намір запровадити стимулюючі тарифи на комуналку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: