Зеленський у Давосі порівняв Україну з Google

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський в середу, 22 січня, виступив на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі.

Президент України Володимир Зеленський в середу, 22 січня, виступив на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі.

Під час виступу він заявив, що Україна повинна стати лідером у Східній і Центральній Європі.

«Ми програмуємо себе на позитивне мислення. Ми програмуємо себе на амбітні завдання. Яким, на вашу думку, є завдання для країни, яка втратила частину своєї території і далеко не найбагатша на Старому Континенті? Стати лідером Східної і Центральної Європи. Чи вважаєте це неможливим?» - сказав Зеленський.

Він визнав, що це амбітне, але здійсненне завдання.

«Багато світових «єдинорогів» починалися з божевільних ідей декількома співробітниками з офісами у власному гаражі. So nothing is impossible», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що за останні роки Україна зробила кілька кроків назад, але нова влада розцінює це як місце для розгону.

«У нас є все, щоб стати успішною країною. Сприятливі кліматичні умови. Дуже вигідне географічне розташування. Невичерпний аграрний та індустріальний потенціал. І наш найцінніший ресурс - неймовірно креативні і дуже талановиті люди. У нас поки що немає тільки двох речей: перше - іншого варіанту, крім як бути успішними, і друге - немає достатнього інвестування», - сказав він.

Український президент закликав інвестувати в Україну.

«Світова економіка, яка перебуває на межі нової глобальної кризи, вимагає економічного дива. Україна - саме те місце, де трапляються дива. І моя мета - щоб поруч з кейсами Японії, Південної Кореї, Сінгапуру з'явилася Україна. Тож приєднуйтесь», - додав Зеленський.

За його словами, Україна сьогодні є «недоінвестованою і недолюбленою», - і закликав інвесторів не припуститися помилки гендиректора Excite Джорджа Белла, котрий не скористався у 1999 році можливістю купити Google за мільйон доларів.

Він також додав, що Україна потроху стає стабільною для розширення ринку. Зеленський також закликав Європейський Союз «взяти Україну до асоціацію» і додав, що вступ країни в ЄС - це «філософське питання». «Неважливо, коли ми вступимо, важливо, у якому статусі», - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, у рамках ВЕФ Зеленський зустрівся з главою МВФ Крісталіною Георгієвою, а також з головою правління і генеральним директором американської продовольчої компанії Cargill Inc. Девідом Мак-Леннанном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: