ЄС призупинив ввезення м'яса птиці з України

Читать на русском
Ввезення м'яса птиці, м'ясної продукції з птиці і термічно необроблених продуктів з птиці українського виробництва тимчасово призупинено на територію Євросоюзу.

Ввезення м'яса птиці, м'ясної продукції з птиці і термічно необроблених продуктів з птиці українського виробництва тимчасово призупинено на територію Євросоюзу.

Про це в четвер, 23 січня, повідомляє пресцентр Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Дана інформація надійшла 22 січня ввечері від Європейської комісії.

«ЄС призупинив імпорт, не врахувавши попередніх партнерських домовленостей. За оперативним повідомленням, яке надійшло вчора ввечері від Європейської комісії, тимчасово припинено ввезення з України на територію ЄС м'яса птиці, м'ясної продукції з птиці і термічно необроблених продуктів з птиці. При цьому яйця і яєчна продукція під ці обмеження не підпадають», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Україна як член Світової організації торгівлі і Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин невідкладно поінформувала міжнародних торгових партнерів про випадок пташиного грипу у Вінницькій області.

«Українські заходи з контролю та ліквідації грипу птиці визнані еквівалентними тим, які здійснюються країнами - членами ЄС. Зважаючи на звіти численних місій з оцінки еквівалентності, результати переговорів і попередніх домовленостей, рішення ЄС є приголомшливо несподіваним для української сторони», - додали в Держпродспоживслужбі.

Раніше повідомлялося, що на птахофабриці у Вінницькій області зафіксували спалах пташиного грипу.

Нагадаємо, у грудні Рада схвалила експортні квоти на курятину в ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: