Рада схвалила експортні квоти на курятину в ЄС

Читать на русском
Парламент ратифікував Угоду про асоціацію Україна-ЄС про збільшення безмитних квот на імпорт м'яса птиці (курки) до 70 тисяч тонн.

Парламент ратифікував Угоду про асоціацію Україна-ЄС про збільшення безмитних квот на імпорт м'яса птиці (курки) до 70 тисяч тонн.

За відповідне рішення проголосували 338 депутатів.

Згідно з міжнародною угодою, Україна отримає додаткові квоти на безмитний експорт 50 тисяч тонн продукції в рік плюс збереже передбачені раніше квоти, які до 2020 року збільшаться до 20 тисяч тонн. Тож обсяг квоти за підсумками 2021 року сягне 70 тисяч тонн.

Як повідомив під час виступу з трибуни заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Сергій Ніколайчук, збільшення квот створить більш сприятливі умови для українських експортерів агропродукції.

«На сьогодні експорт м'яса птиці - один з важливих напрямків експорту української агропродукції в ЄС, фактично це перший продукт тваринного походження, який вийшов на європейські ринки і показав свою готовність конкурувати з продукцією інших країн. За підсумками 2018 року Україна експортувала в ЄС більше 51 тисячі тонн м'яса птиці, з них за квотами ввезено тільки 17,6 тисячі тонн, за решту виробники були змушені платити доволі високе мито», - сказав він.

Як відомо, ЄС збільшив квоту на українську курятину. Європарламент підтримав збільшення квот на українську курятину. Домовленості передбачають поступове збільшення до 2021 року у 2,5 рази - до 70 тисяч тонн на рік.

Раніше повідомлялося, що Рада скасувала держмонополію на виробництво спирту.

Нагадаємо, Україна наростила торгівлю із країнами ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: