У Криму зафіксували випадки свинячого та пташиного грипу

Читать на русском
В окупованому Севастополі зареєстровані три випадки захворювання на свинячий і пташиний грип. Хворих пролікували в інфекційній лікарні.

В окупованому Севастополі зареєстровані три випадки захворювання на свинячий і пташиний грип.

Як пише «Слово і Діло», по це інформує «Крим. Реалії» з посиланням на епідеміолога міського «департаменту охорони здоров'я» Сергія Григу.

Епідемія грипу: чого чекати українцям у новому епідсезоніЕпідемія грипу в Україні може розпочатися вже з жовтня. Цього разу українцям загрожують три штами.

«Були лише три підтверджених випадки грипу - один випадок захворювання штамом свинячого грипу (H1N1) і два випадки пташиного грипу (H3N2). Хворих пролікували в інфекційній лікарні, виписали здоровими», - цитує Григу видання «Новий Севастополь».

Зазначається, що у перший тиждень 2019 року у Севастополі на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіло 390 осіб.

Нагадаємо, в Україні за тиждень з 17 по 23 грудня на грип та ГРВІ захворіли 216 213 осіб. Епідпоріг перевищено у восьми областях.

Раніше стало відомо, що в Чернігові за минулу добу через ускладнення, викликані грипом, померли вагітна жінка та чоловік.

Також в Луцьку продовжили шкільні канікули через грип та кір.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: