Карта ООС: ситуація на сході України на 23 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 23 січня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська майже удвічі збільшили кількість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм і 120-ті міномети, а також прицільно обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби загинув військовослужбовець Об’єднаних сил, 1972 року народження. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Луганський напрямок

Тут противник 7 разів відкривав вогонь поблизу населеного пункту Оріхове, застосовуючи артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети, станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю. Загалом по позиціях підрозділів Об’єднаних сил на цій ділянці фронту ворог з 11:00 до кінця доби випустив 9 артилерійських снарядів і 33 міни згаданих калібрів.

По опорних пунктах наших військ неподалік Новотошківського у період з 16:00 до 16:40 окупанти випустили 5 мін 120-го калібру з боку населеного пункту Березівське, а згодом 3 міни того ж калібру – з боку Голубівського.

Крім того, до опівдня противник майже годину з кулемету великого калібру та стрілецької зброї обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Там після 18:00 упродовж півгодини зі станкового протитанкового гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї ворог вів вогонь на підступах до населеного пункту Піски.

Обстановка на лінії зіткнення на сьогодні, 23 січня

До 12:30 російсько-окупаційні війська 4 рази відкривали вогонь на Луганському напрямку.

Вночі зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Травневого.

А під ранок з ручних протитанкових гранатометів і кулеметів вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Луганського.

Зауважимо, що обидва ці обстріли тривали по 15 хвилин. В останньому випадку наші воїни відповіли противнику зі штатного піхотного озброєння.

Також адекватно відповідати ворогу після 10:00 довелося військовослужбовцям Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Оріхового, коли окупанти застосували станкові протитанкові і автоматичні гранатомети.

Ще один ворожий обстріл наших позицій у цьому районі, вже зі 120-мм мінометів, розпочався з об 11:30.

За наявною на цей час інформацією, втрат з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: