Милованов розповів про норми нового трудового кодексу

Читать на русском
У новому законопроекті про працю йдеться про можливість звільняти працівника з ініціативи роботодавця, але не вказано, що це має статися без пояснення причин.

Міністр економіки Тимофій Милованов пояснив, що в законопроекті «Про працю» йдеться про можливість звільняти працівника за ініціативою роботодавця, але немає інформації, що це має відбутися без пояснення причин.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Новий Трудовий кодекс: які зміни очікують на працівників та роботодавцівОбов’язкові трудові договори, можливість працювати дистанційно, гнучкий режим робочого часу, зокрема, нічні зміни навіть для мам у декреті.

Милованов також пояснив, що за чинним законодавством є 10 причин для звільнення працівника, при цьому жодної матеріальної компенсації для працівників там не передбачено.

«Причинами для звільнення за ініціативою роботодавця можуть бути підстави, прописані в трудовому договорі, який підписує працівник і роботодавець під час оформлення трудових відносин. У законопроекті «Про працю» пропонуємо зробити матеріальну компенсацію обов’язковою, а також заборонити фіктивні перетворення підприємств задля скорочення штату», - зазначив міністр.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року уряд схвалив законопроект про працю. За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, документ передбачає збільшення кількості легальних робочих місць.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що новий трудовий кодекс кращий за попередній, але його ще треба допрацювати.

«Слово і Діло» проаналізувало, які нововведення пропонуються в ініціативі Кабміну Гончарука, що має назву проєкт Закону «Про працю».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: