НБУ відсудив у Коломойського нерухомість на 100 млн грн

Читать на русском
Господарський суд Львівської області задовольнив позов Національного банку щодо стягнення іпотеки з ПАТ Дніпрометалсервіс, пов’язаного з екс-власником ПриватБанку Ігорем Коломойським.

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Національного банку щодо стягнення іпотеки з ПАТ «Дніпрометалсервіс», пов’язаного з ексвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Колишні топменеджери ПриватБанку оскаржують націоналізацію в судіНизка колишніх топменеджерів ПриватБанку подали позови про визнання недійсними договорів про придбання акцій банку, які були укладені під час його націоналізації.

Як зазначили в НБУ, ця компанія у вересні 2014 року надала НБУ в заставу нежитлове приміщення площею майже 20 тис. кв. м і вартістю більше 100 млн грн в якості забезпечення кредиту рефінансування, що надавався ПриватБанку до націоналізації.

Оскільки ПАТ «Дніпрометалсервіс» не виконало взятих на себе зобов’язань майнового поручителя ПриватБанку, НБУ у травні 2018 року подав до суду з метою стягнення заставного майна. 16 січня 2020 року позовна заява Національного банку була задоволена в повному обсязі.

У НБУ нагадали, що загалом суди вже ухвалили 24 рішення на користь НБУ про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов’язаннями ПриватБанку на загальну суму 1,36 млрд грн. 18 рішень набрали законної сили, за якими виконавчі документи були надіслані до органів Державної виконавчої служби для примусового виконання.

У 2018 році Національний банк подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов’язаних із ним 32 компаній - майнових поручителів.

Раніше Шостий апеляційний адміністративний суд переніс засідання щодо апеляції НБУ на рішення Окружного адмінсуду м.Києва від 18 квітня 2019 року про визнання незаконним рішення про виведення ПриватБанку з ринку.

Як повідомлялося, ПриватБанк в Ізраїлі подав новий позов проти Коломойського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: