Суд заарештував фігуранта справи Курченка

Читать на русском
Генпрокуратура передала до Національного бюро і САП справу українського олігарха, який переховується за кордоном.
Микола Лобенко

Суд заарештував керівника приватної фірми «Юрай» Миколу Лобенка, який фігурує в кримінальному провадженні щодо українського олігарха-втікача Сергія Курченка.

Таке рішення 15 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ і прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив і прокурор просили суд взяти Лобенка під варту. Вивчивши клопотання, суддя задовольнила його частково, заарештувавши підозрюваного. Також суддя визначила йому альтернативою заставу в 210 200 грн.

У разі внесення грошей на нього покладуть наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; здати на зберігання закордонні паспорти й носити електронний браслет.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура викликала Курченка на допит. Раніше ЗМІ повідомляли, що Курченко монополізував економіку окупованого Донбасу. Також Швейцарія заарештувала його кошти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: