Штепа отримала компенсацію від України за рішенням ЄСПЛ

Читать на русском
Ексмер Слов'янська Неля Штепа за рішенням Європейського суду з прав людини отримала 3600 євро компенсації за порушення права на свободу.

Ексмер Слов'янська Неля Штепа за рішенням Європейського суду з прав людини отримала 3600 євро компенсації за порушення права на свободу.

Про це повідомив адвокат Штепи Олександр Шадрін, передає Укрінформ.

Штепа проти України: коли дуже хочеться, але немає доказівЕксмер Слов'янська Неля Штепа виграла суд проти України. Жінка, яку підозрюють у сепаратизмі, змогла довести, що кримінальну справу проти неї розслідують дуже довго.

Зазначимо, що колишню чиновницю звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористичної групи.

Адвокат зазначив, що зараз його підзахисна перебуває в Слов'янську і чекає на черговий виклик до суду в Харкові. До рішення суду про запобіжний захід вона не повинна цілодобово перебувати вдома. При цьому, додав він, Штепа не збирається їхати з України, любить країну і сподівається на справедливий суд.

Шадрін повідомив, що 15 січня мало відбутися засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи, але адвокати не змогли прибути з поважних причин, і засідання перенесено на 10:00 11 лютого.

Європейський суд з прав людини визнав порушення з боку України у справі ексмера Слов'янська Нелі Штепи.

Нагадаємо, колишній мер Слов'янська Неля Штепа була затримана 11 липня 2014 року. Їй інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей і створення терористичної групи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: