Прикордонники не пустили до України російських акторів

Читать на русском
Групу із чотирьох російських акторів не впустили до України прикордонники в аеропорту Запоріжжя. Одна із причин відмови у в'їзді – незаконний візит до анексованого Криму.

Групу із чотирьох російських акторів не впустили до України прикордонники в аеропорту Запоріжжя.

Актори прибули рейсом з Варшави. Прикордонники встановили, що один із громадян Росії незаконно відвідував окуповану його країною територію Криму, повідомили в Держприкордонслужбі.

Чорний список: кому з відомих людей заборонений в’їзд до УкраїниЧорний список Міністерства культури налічує 150 відомих акторів, режисерів, співаків та інших діячів культури. Більшість із них – росіяни.

«Прикордонники відмовили йому в перетині кордону, а також довели рішення про заборону в’їзду на територію нашої держави і поставили позначку в паспортному документі. Ще троє росіян не змогли пояснити доцільності та мети свого перебування в Україні», - зазначили в Держприкордонслужбі.

Як зазначає «Суспільне», у в'їзді в Україну відмовили російському актору Сергію Колесникову. Крім того, не пропустили акторів Андрія Бутіна, Ларису Удовиченко та ще одну особу, яка їх супроводжувала.

«Актор Марат Башаров, приїзд якого раніше анонсували українські ЗМІ, не був у групі акторів, яка намагалася перетнути кордон у Запоріжжі», – зазначає видання.

Нагадаємо, протягом минулого року відмови у в’їзді до України отримали понад 7300 громадян РФ. Стосовно них діяла заборона в’їзду або ж вони перевищили термін перебування в Україні, або була інформація про незаконне відвідування ними окупованих територій.

Також «Слово і Діло» розбиралось, чи діє ще чорний список відомих іноземців, яким заборонено відвідувати Україну, і якщо так, то хто до нього входить.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: