Очільниця делегації України в ПАРЄ поїде на осінню сесію асамблеї

Читать на русском
Очільниця української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат Єлизавета Ясько поїде на осінню сесію ПАРЄ.

Очільниця української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат від партії «Слуга народу» Єлизавета Ясько поїде на осінню сесію ПАРЄ.

Про це вона розповіла LB.ua.

Які внески платять до ПАРЄ країни-учасниціРосія сплачує не найбільші внески за участь у ПАРЄ. Зіставні суми вкладають Туреччина, Італія, Франція та Велика Британія.

За словами Ясько, у неї заплановано багато зустрічей, зокрема з держсекретарем міністерства закордонних справ Франції з питань Європи Амелі де Моншален.

Окрім неї ніхто з членів нової делегації на сесію ПАРЄ, яка розпочнеться 30 вересня, не поїде.

«Ми не беремо участі в цій осінній сесії, але ми розглядаємо це співробітництво як стратегічно важливе для України. Це наша позиція, і ми інакше вчинити не можемо», – сказала глава делегації.

Однак, за її словами, парламентарії, які представляли в Раді Європи Верховну раду минулого скликання, можуть зробити приватний візит.

Вона також додала, що Україна подаватиме заявку для участі в зимовій сесії ПАРЄ.

Нагадаємо, 26 червня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути росіян без санкцій, незважаючи на порушення принципів РЄ.

Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: