НБУ оприлюднив програму дій на рік

Читать на русском
НБУ оприлюднив Програму дій на 2020 рік, яка є річною дорожньою картою для реалізації середньострокової Стратегії центрального банку, ухваленої в 2018 році.

НБУ оприлюднив Програму дій на 2020 рік, яка є річною дорожньою картою для реалізації середньострокової Стратегії центрального банку, ухваленої в 2018 році.

Про це повідомляє пресслужба регулятора в четвер, 16 січня.

Зазначається, що нова програма визначає пріоритетні кроки для досягнення кожної з семи стратегічних цілей НБУ: забезпечення низької інфляції, стабільної, прозорої та ефективної банківської системи, відновлення кредитування, ефективного регулювання фінансового сектора, вільного руху капіталу, фінансової інклюзії, а також розвитку сучасного, відкритого, незалежного і ефективного центрального банку

Головні пріоритети НБУ в 2020 році такі:

  • Поліпшення взаємодії з урядом в рамках виконання меморандуму.
  • Сприяння ефективному функціонуванню державних банків, зокрема через оновлення стратегій державних банків з урахуванням пропозицій НБУ.
  • Впровадження законодавчих змін для спрощення кредитування. Сприяння схваленню і впровадженню законодавчих змін щодо розвитку вторинного ринку непрацюючих кредитів (NPL).
  • Забезпечення прийому банками землі як застави без обмежень відповідно до законодавства про обіг сільськогосподарських земель.
  • Впровадження закону про спліт, розробка моделі регулювання ринку небанківських фінансових установ за сегментами.
  • Впровадження принципів Плану протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування (план дій BEPS), сприяння схваленню пакету законопроектів щодо протидії розмивання податкової бази. Після їх ухвалення і впровадження стане можливою повна валютна лібералізація в Україні.
  • Відкриття міжнародного депозитарію Euroclear рахунки в депозитарії Національного банку. Це полегшить доступ іноземних інвесторів до державних цінних паперів в гривні.

Раніше в Нацбанку підрахували кількість нелегальних обмінників.

Також Нацбанк змінює тарифи на переказ грошей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: