НБУ побив рекорд із купівлі валюти за день

Читать на русском
Фінансовий регулятор на міжбанку в четвер купив 700 млн дол - це рекордний показник для цього року.

Національний банк України в четвер, 26 грудня, встановив рекорд у цьому році, купивши на міжбанківському валютному ринку $700 млн.

Про це повідомляється на сторінці НБУ в Facebook.

Гривня на максимумі: які наслідки та що буде з курсом у 2020 роціЗа даними НБУ, на четвер, 26 грудня, один американський долар коштує 23,26 гривні. Такий курс є новим максимальним значенням із січня 2016 року.

За їхньою інформацією, фактичний обсяг задоволених заявок суб'єктів ринку за результатами аукціону склав $230 млн. У той же час, за підсумками дня, чиста купівля валюти Нацбанком склала $700 млн, оскільки після завершення аукціону НБУ також провів інтервенцію за єдиним курсом через функціонал Matching.

Згідно з повідомленням, в цілому з початку року чиста купівля валюти НБУ становить близько $7,5 млрд, що також є рекордним значенням з 2007 року.

У НБУ уточнили, що пропозиція валюти на міжбанківському валютному ринку істотно перевищує попит внаслідок стійкого припливу іноземних інвестицій у гривневі облігації уряду, залучення зовнішнього фінансування державними компаніями, а також значних обсягів валютних надходжень експортерів.

«Тривале збереження сприятливої ​​ситуації на валютному ринку є результатом стійкого поліпшення макроекономічної ситуації в Україні протягом останніх років. Зміцнення гривні є абсолютно логічним явищем в умовах прискореного економічного зростання, стрімкого уповільнення інфляції і зниження державного боргу до ВВП. Користуючись сприятливою ситуацією, Національний банк продовжує поповнювати міжнародні резерви», - повідомив заступник голови центробанку Олег Чурія.

Раніше повідомлялося, що долар «злетів» у київських обмінниках. Американська валюта в столичних обмінних пунктах подорожчала на 70-80 копійок, а євро - на 50-60 копійок.

Нагадаємо сьогодні гривня вперше за місяць подешевшала. Курс долара на міжбанку зріс на 28 копійок, курс євро - на 31. При цьому Нацбанк послабив гривню на чотири копійки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: