Делегація України повернеться до роботи в ПАРЄ

Читать на русском
Верховна рада цього тижня ухвалить постанову про відновлення участі України в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи.

Верховна рада цього тижня ухвалить постанову про відновлення участі України в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook член української делегації в ПАРЄ, народний депутат Олексій Гончаренко.

Які внески платять до ПАРЄ країни-учасниціРосія сплачує не найбільші внески за участь у ПАРЄ. Зіставні суми вкладають Туреччина, Італія, Франція та Велика Британія.

«Сьогодні це рішення буде затверджено на комітеті з міжнародних справ ВР. Найближча сесія ПАРЄ розпочнеться 27 січня в Страсбурзі», - зазначив нардеп.

Як відомо, на осінній сесії керівництво Ради офіційно не представило в секретаріат ПАРЄ списку нової делегації для затвердження її повноважень - на знак протесту проти повернення делегації РФ в асамблею.

Раніше ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволила російської делегації (яка в 2014 році була позбавлена ​​права голосу в асамблеї через анексію Криму) повернутися в ПАРЄ.

Зараз делегація РФ бере участь в роботі ПАРЄ без будь-яких обмежень. У грудні Венеціанська комісія розглянула прохання регламентного комітету ПАРЄ роз'яснити статус депутатів Держдуми РФ, обраних з урахуванням голосів громадян анексованого Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: