У США прокоментували визнання Ірану в збитті літака

Читать на русском
Катастрофа Boeing 737 Міжнародних авіаліній України стала наслідком нерозважливих дій Ірану.

Катастрофа Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» стала наслідком «нерозважливих дій Ірану».

Так представник американської адміністрації високого рангу прокоментував в суботу ТАСС визнання Тегераном знищення іранськими військовими помилково пасажирського літака.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

«Це була жахлива трагедія. В кінцевому рахунку Іран зробив жахливу помилку. Нерозумні дії Ірану знову мали руйнівні наслідки», - сказав він.

«Зараз як ніколи важливо, щоб Іран залишив свої безрозсудливі амбіції і почав вести себе як нормальна країна», - продовжив представник адміністрації.

Як відомо, 8 січня літак української авіакомпанії МАУ розбився неподалік Тегерана приблизно за три хвилини після зльоту з аеропорту «Імама Хомейні». На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв катастрофи літака - 11 українців.

Сьогодні, 11 січня, іранська військово-політична формація Корпус вартових ісламської революції (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу українського літака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: