У МАУ розкрили деталі останнього діалогу пілота Boeing з аеропортом

Читать на русском
Президент Міжнародних авіаліній України Євген Дихне розповів про останні переговори пілота збитого літака Boeing з аеропортом.

Президент «Міжнародних авіаліній України» Євген Дихне розповів про останні переговори пілота збитого літака Boeing з аеропортом.

Про це голова авіакомпанії сказав журналістам в суботу, 11 січня.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

«Наш борт чув аеропорт Тегерана. Ми переконалися в тому, що діалог з аеропортом був до останньої секунди події, до останньої секунди було узгодження маршруту, повороту - це все є в матеріалах розслідування», - сказав Дихне на брифінгу, трансляція якого велася на його сторінці в Facebook.

Він зазначив, що у авіакомпанії не було підстав для скасування рейсу з Тегерана. Іранська влада не повідомляла, що є якась загроза для життя пасажирів.

Що стосується затримки вильоту, то вона була пов'язана з надлишком багажу. Командир лайнера ухвалив рішення розвантажити певну кількість речей. Однак потім екіпаж провів зліт за всіма правилами. Відхилення від маршруту, за словами Дихне, не було.

Раніше Дихне повідомив, що авіакомпанія МАУ не відклала рейс з Тегерана через відсутність інформації про наявність загрози.

Також в МАУ прокоментували питання про компенсації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: