Катастрофа МАУ: створено робочу групу з підтримки родичів загиблих

Читать на русском
Усі країни-учасниці погоджуються з необхідністю повного та прозорого розслідування причин фатальної катастрофи

Канада оголосила про створення Міжнародної групи з координації та реагування для сімей жертв рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Канади.

Згідно з повідомленням на чолі з главою канадського МЗС Франсуа-Філіпом Шампанем були проведені перші телефонні переговори, участь у яких взяли Україна, Швеція, Афганістан і Сполучене Королівство.

«Усі країни-учасниці погоджуються з необхідністю повного та прозорого розслідування причин фатальної катастрофи, щоб сім'ї та близькі люди могли отримати відповіді, які вони заслуговують», – сказав Шампань.

Наймасштабніші авіакатастрофи світу за останні 40 роківЯкі країни помилково збивали ракетами пасажирські літаки, що сталося із польським бортом N1 та де найчастіше стаються авіакатастрофи через людський фактор або технічні несправності.

Нагадаємо, керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці. На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

Президент Володимир Зеленський прокоментував визнання Іраном, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Також «Слово і Діло» вирішило нагадати про найбільш резонансні авіакатастрофи у світовій історії за останні 40 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: