Помпео не виключає версію механічного збою літака МАУ

Читать на русском
Держсекретар США Майк Помпео не виключає, що до авіакатастрофи в Ірані міг призвести механічний збій у системах лайнера МАУ.

Держсекретар США Майк Помпео не виключає, що до авіакатастрофи в Ірані міг призвести механічний збій у системах лайнера МАУ.

В інтерв'ю Fox News Помпео прокоментував заяви прем'єр-міністрів Канади і Британії про те, що український літак збили ракетою.

Авіакатастрофа в Ірані: Зеленський закликав партнерів надати докази версії з ракетоюЗеленський закликав міжнародних партнерів дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин аварії літака МАУ.

«Я бачив звіти. Я можу тільки сказати, що нам потрібно дуже швидко розібратися в цьому», - сказав Помпео, додавши, що авіакатастрофу міг викликати механічний збій.

Нагадаємо, Boeing 737, який здійснював рейс з Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, всі вони загинули.

ЗМІ, посилаючись на джерела в Пентагоні та розвідці, заявили, що літак української авіакомпанії МАУ в Тегерані було збито іранською ракетою.

Версію, що український літак міг зазнати аварії в результаті ненавмисного ракетного удару також висловили прем'єрміністр Канади Джастін Трюдо та очільник уряду Британії Борис Джонсон. Канада та Британія мають відповідні дані розвідувальних служб.

Пізніше один з розслідувачів Bellingcat написав, що ракету, яка могла збити український літак в Тегерані, ймовірно, було випущено з секретної іранської військової бази IRSG.

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин аварії літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: