Літак МАУ могли збити російською ракетою - ЗМІ

Читать на русском
За інформацією CNN Іран збив літак Міжнародних авіаліній України (МАУ) двома ракетами класу земля-повітря (SA-15) російського виробництва.

За інформацією CNN Іран збив літак Міжнародних авіаліній України (МАУ) двома ракетами класу земля-повітря (SA-15) російського виробництва.

Телеканал посилається на неназваного чиновника, пов’язаного з розвідкою.

Згідно з повідомленням, такі дані були в розпорядженні американської розвідки ще вранці в день трагедії, проте ще доба знадобилася для перевірки інформації.

Також видання The New York Times опублікувало відео, на якому нібито зображено момент ураження українського Boeing 737 іранською ракетою.

За даними газети, ролик знятий в день катастрофи поблизу аеропорту Тегерана, де було втрачено зв'язок з лайнером.

При цьому журналісти стверджують, що після попадання ракети літак не вибухнув, а продовжував «літати ще кілька хвилин», після чого навіть розвернувся і попрямував назад в аеропорт.

На опублікованих раніше в ЗМІ кадрах аварії Boeing видно, що літак загорівся в повітрі і стрімко впав на землю, де вибухнув.

Відзначимо, що раніше президент США Дональд Трамп виключив технічні неполадки літака МАУ. Технічна несправність не є причиною авіакатастрофи в Ірані, заявив президент США.

За інформацією Newsweek, іранські зенітні ракетні системи (ЗРС) помилково збили Україський літак. Він отримав удар ракетною системою земля-повітря Тор-М1, вважають представники розвідки США та Іраку.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що у нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак під Тегераном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: