Bellingcat встановила ймовірне місце запуску ракети по літаку МАУ

Читать на русском

Ракету, яка могла збити український літак в Тегерані, ймовірно, було випущено з секретної іранської військової бази IRSG.

Ракету, яка могла збити український літак в Тегерані, ймовірно, було випущено з секретної іранської військової бази IRSG.

Про це повідомив один з розслідувачів Bellingcat Крісто Грозев на сторінці у Twitter.

«Використовуючи візуально сприйняту швидкість руху ракети щодо фактично відомої швидкості Тор-М, я зміг обчислити кут відносно траєкторії. Ця відстань від місця запуску становила близько 6,5 км. Один кандидат: секретна база IRSG», - написав він.

Нагадаємо, ЗМІ, посилаючись на джерела в Пентагоні та розвідці, заявили, що літак української авіакомпанії МАУ в Тегерані було збито іранською ракетою.

Версію, що український літак міг зазнати аварії в результаті ненавмисного ракетного удару також висловили прем'єрміністр Канади Джастін Трюдо та очільник уряду Британії Борис Джонсон. Канада та Британія мають відповідні дані розвідувальних служб.

Раніше у соцмережах з'явилося відео на якому зафіксовано можливе влучання іранської ракети в український літак поблизу Тегерану. Також було опубліковано фото уламків ракети. Тоді в Bellingcat заявили, що досліджують це питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: