Суд зобов'язав РФ сплатити компенсації за втрату активів у Криму

Читать на русском
Суд Швейцарії ухвалив рішення залишити в силі постанову арбітражу Женеви про виплату більш ніж 82 млн доларів 12 українським компаніям.

Суд Швейцарії ухвалив рішення залишити в силі постанову арбітражу Женеви про виплату більш ніж 82 млн доларів 12 українським компаніям в якості компенсації за збитки, завдані їм внаслідок конфіскації їх активів у Криму після анексії півострову Росією навесні 2014 року.

Про це повідомляє Swiss Info в п'ятницю, 10 січня.

«Креативні формати»: чи зможе Україна повернути собі КримВіцепрем'єр-міністр України запропонував два міжнародних формати з повернення країні окупованого півострова.

За інформацією ЗМІ, напередодні були опубліковані відповідні рішення, в яких Федеральний суд Швейцарії відхилив апеляції російської сторони. В одній з них Москва стверджувала, що суд Женеви не підходить для винесення рішення.

Також російська сторона намагалася оскаржити аргументи українських фірм, які посилалися на міжурядову угоду про заохочення та взаємний захист інвестицій. Згідно з цим документом Москва не мала конфіскувати інвестиції, вкладені інвесторами з України.

Видання пише, що за відшкодуванням збитків до Постійної палати третейського суду в Гаазі звернулися 12 компаній, в тому числі «Укрнафта».

Нагадаємо, в «Нафтогазі» вважають вигідним новий газовий контракт з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: