Президент записав відеозвернення через катастрофу літака МАУ в Ірані

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення у зв’язку з катастрофою українського літака авіакомпанії МАУ в Тегерані.

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення у зв’язку з катастрофою українського літака авіакомпанії МАУ в Тегерані.

За словами глави держави, буде проведено розслідування авіакатастрофи в Ірані.

«Ця страшна історія повинна навчити всіх нас – і кожного громадянина України, і кожного світового лідера – цінувати людські життя. І робити це до того, як вони так стрімко й болюче обриваються», – звернення Володимира Зеленського.

Також президент додав, що родинам загиблих українців держава надасть необхідну допомогу.

За його словами, борт з українськими фахівцями, який вже прибув до Ірану, невдовзі вирушить на місце падіння літака. Українська сторона сподівається, що вказаних спеціалістів включать до роботи комісії по розслідуванню, зокрема до розшифровки чорних скриньок.

Зеленський закликав міжнародну спільноту, зокрема Канаду, долучитися до розслідування. Також президент закликав українців утриматися від поїздок у цей регіон.

Раніше Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби в Україні у зв’язку з катастрофою літака МАУ в Ірані.

Як відомо, аварія літака української авіакомпанії МАУ в Ірані сталася вранці 8 січня.

Літак, на борту якого знаходилися 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, виконував рейс із Тегерану до Києва. Серед загиблих було 11 громадян України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: