Путін назвав терміни запуску «Турецького потоку»

Читать на русском
Газопровід Турецький потік запустять в роботу до кінця 2019 року.  Про це на зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Газопровід «Турецький потік» запустять в роботу до кінця 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це на зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом заявив російський лідер Володимир Путін, передає ТАСС.

Болгарія вирішила продовжити «Турецький потік»Булгартрансгаз ухвалив остаточне рішення про будівництво нового газопроводу від кордону з Туреччиною до Сербії.

За його словами, російський газ по «Турецькому потоку» почне надходити до кінця 2019 року.

«Виходимо з того, що вже до кінця року російський газ почне надходити турецьким споживачам, а після збільшення потужності «Турецького потоку» за рахунок другої гілки поставки будуть здійснюватися транзитом в Європу через територію Туреччини», - заявив Путін.

Нагадаємо, навесні терміни запуску газопроводу називали представники консорціуму «Турецький потік». Зазначимо, станом на травень 2019 вже було завершено будівництво морської ділянки, і сторони приступили до випробування стійкості і безпеки нової магістралі.

«Турецький потік» є міжнародним проектом газопроводу з Анапського району Краснодарського краю Росії по дну Чорного моря в європейську частину Туреччини. Цей проект дозволить стати Туреччині газовим хабом для підвищення обсягів поставки газу в країни Південної і Південно-Східної Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: