Україна заборонила польоти над Іраком та Іраном

Читать на русском
Державіаслужба України заборонила українським авіакомпаніям польоти в повітряному просторі Ірану та Іраку після аварії літака МАУ.

Державіаслужба України заборонила українським авіакомпаніям польоти в повітряному просторі Ірану та Іраку після аварії літака МАУ.

Про це повідомляє прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Facebook ввечері в середу, 8 січня.

Як перевіряють технічний стан літаків, і хто за це відповідає?Слово і Діло вирішило дізнатися, хто відповідає за технічний стан літака, чи може пасажир дізнатися, чи були пройдені перевірки та як вік судна впливає на його технічний стан.

За його словами, заборона на польоти набуває чинності з півночі 9 січня 2020 року. Вона поширюється на всіх експлуатантів повітряних суден, зареєстрованих в Україні.

Крім того, Гончарук повідомив, що вже починається позапланова перевірка літаків МАУ.

«Починаємо позапланову перевірку забезпечення льотної діяльності, підтримання льотної придатності повітряних суден, виконання технічного обслуговування авіаційної техніки та системи управління безпекою польотів ЗАТ «Міжнародні авалінії України». Також будуть проведені додаткові перевірки стану безпеки польотів інших авіакомпаній», - повідомив Гончарук.

Раніше повідомлялося, що МАУ підготувала альтернативні маршрути скасованих рейсів до Тегерану.

Також нагадаємо, в МЗС України підтвердили інформацію про загибель пасажирів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: