Українським авіакомпаніям заборонять польоти в повітряному просторі Ірану

Читать на русском
Польоти в повітряному просторі Ірану будуть заборонені українським авіакомпаніям з 9 січня до з'ясування причин катастрофи.
Ілюстративне фото.

Польоти в повітряному просторі Ірану будуть заборонені українським авіакомпаніям з 9 січня до з'ясування причин катастрофи.

Про це написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram-каналі.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

За його словами, працює оперативний штаб при РНБО, створений за дорученням президента.

«За попередніми даними, на рейс Тегеран-Київ було зареєстровано 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Загинули 11 українців, серед яких 9 членів екіпажу та 2 пасажири. Більшість пасажирів були іранцями. Також на борту перебували громадяни Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. Остаточні списки досі уточнюються», - написав він.

Прем'єр додав, що в аеропорту «Бориспіль» працюють психологи та медики для надання допомоги родинам загиблих.

Також держава надасть підтримку сім’ям загиблих, а Державіаслужба проведе позапланові перевірки стану безпеки польотів МАУ.

«До Ірану буде відряджено групу для допомоги в пошуковій операції. У складі групи — фахівці для розслідування причин катастрофи, зокрема 5 осіб Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, 1 представник Державіаслужби і 3 представники авіакомпанії МАУ. За повідомленнями МАУ, літак Boeing 737-800 NG був новим, а 6 січня пройшов останнє планове технічне обслуговування», - написав Гончарук.

Нагадаємо, у МАУ ухвалила рішення призупинити рейси до Тегерана після падіння літака, що летів до Києва. Також у компанії заявили, що помилка екіпажу мінімально можлива.

Крім того, названо імена членів екіпажу, які загинули внаслідок катастрофи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: