Україна вимагатиме від Ірану відкритого розслідування авіакатастрофи

Читать на русском
Максимально відкритого розслідування авіакатастрофи рейсу PS 752 за маршрутом Тегеран-Київ зажадає Україна від Ірану.

Максимально відкритого розслідування авіакатастрофи рейсу PS 752 за маршрутом Тегеран-Київ зажадає Україна від Ірану.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в середу, 8 січня, пише пресслужба Кабміну.

«Ми, безумовно, будемо вимагати, щоб це розслідування проводилося в максимально публічній площині, щоб всі публічні міжнародні організації, які здатні будуть забезпечити або посилити довіру до цього розслідування, були залучені», - заявив глава Кабміну.

Водночас він назвав маніпуляціями висловлювання будь-яких версій до офіційного з'ясування причин авіакатастрофи.

«Давайте не будемо поширювати зараз чутки. Розслідування проводитиметься багатьма групами. В Іранв будуть працювати офіційні органи цієї держави, і ми, звичайно, вже подали необхідні клопотання для того, щоб приєднатися до цього розслідування на території Ірану. Звісно, проведення розслідування насамперед має відбуватися на місці трагедії», - розповів Гончарук.

Також розслідування прокоментували в РНБО. Секретар РНБО Олексій Данилов зазначив, що до проведення розслідування мають бути обов'язково залучені країни, громадяни яких стали жертвами цієї авіакатастрофи.

«Більше того, я хотів би звернути увагу, що мають бути залучені фахівці саме тієї компанії Boeing, якій належить виробництво літака, і вони мають бути залучені до роботи цієї комісії», - сказав голова РНБО.

Як відомо, вранці 8 січня Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» зазнав аварії через дві хвилини після вильоту з аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані. Внаслідок авіакатастрофи загинуло 9 членів екіпажу та 167 пасажирів.

Україна і низка зарубіжних авіакомпаній призупинили авіасполучення або змінили маршрути польотів своїх літаків над Іраном і Іраком у зв'язку з інцидентом.

Офіс генерального прокурора почав розслідування авіакатастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії МАУ в Ірані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: