Зведення ООС: 2 військових підірвались на вибухівці та нові обстріли

Читать на русском
За добу 4 січня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.  Два військовослужбовці отримали поранення внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої.

За добу 4 січня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.

Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, інформує штаб ООС.

Динаміка обстрілів: 285 порушень режиму припинення вогню в грудніУ грудні в зоні ООС внаслідок 285 ворожих обстрілів загинуло десять українських військовослужбовців і 25 бійців зазнали поранень.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив 3 обстріли позицій Об'єднаних сил неподалік Авдіївки, Верхньоторецького та Водяного, де відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окрім цього, зі станкового автоматичного гранатомету та великокаліберного кулемету противник обстріляв позиції українських захисників поблизу населеного пункту Новолуганське, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Вчора, 4 січня, під час пересування між взводними опорними пунктами два військовослужбовці Об'єднаних сил отримали поранення внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої. Постраждалих було доставлено до медичного закладу.

З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат з нашого боку немає.

До цього спостерігачі ОБСЄ зафіксували на окупованому Донбасі невідведену реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град». Також у місцях зберігання озброєння бойовиків не вистачає 13 танків.

Нагадаємо, «Слово і Діло» відстежило динаміку обстрілів українських сил у зоні ООС в грудні 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: