Звільненим з полону РФ українцям надають допомогу

Читать на русском
Працівники Мінветеранів щодня відвідують звільнених 29 грудня, які були доставлені до Києва і розміщені у клінічній лікарні Феофанія.

Звільнені з полону українці потребують відновлення здоров'я і документів.

Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів в понеділок, 6 січня.

«Люди потребують юридичних консультацій і допомоги, в першу чергу їм всім необхідно відновлення їх документів: паспорт, водійське посвідчення, тощо. Це потрібно, в тому числі, й для того, щоб в подальшому комісія могла обробити їхнє звернення по виплаті їм ста тисяч гривень матеріальної допомоги», - заявив начальник управління Мінветеранов Сергій Мокренюк.

Звільнені також потребують медичної допомоги. За результатами обстежень приймається рішення про надання тієї чи іншої допомоги.

Працівники Мінветеранів щодня відвідують звільнених 29 грудня, які були доставлені до Києва і розміщені у клінічній лікарні Феофанія. Вони спільно із залученими фахівцями надають необхідні послуги і консультації.

«У першу чергу звільненим з полону потрібно стоматологічне втручання, зокрема зі складними маніпуляціями, імплантацією, які будуть надані їм безкоштовно. Мінветеранів вдалося домовитися з асоціацією стоматологів щодо їх сприяння. Також у тих, хто був позбавлений особистої волі спостерігаються кардіологічні проблеми, у деяких є щелепно-лицьові ушкодження, зокрема через перенесені в полоні тортури і знущання», - зазначила радниця голови Мінветеранів із медичних питань Тетяна Тимошенко.

Зі звільненими людьми щодня працюють психологи, надаючи їм комплексну допомогу і підтримку, роботу яких координує керівник госпіталю ветеранів війни Лісова Поляна Ксенія Возніцина.

Раніше Лутковська розповіла, скільки українців залишилися в полоні бойовиків.

Також нагадаємо, ОБСЄ прокоментувала обмін полоненими на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: