Меркель і Макрон схвалили обмін полоненими на Донбасі

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон вітають обмін полоненими між Україною і сепаратистами ЛДНР.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон вітають обмін полоненими між Україною і сепаратистами «ЛДНР».

Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду ФРН у неділю, 29 грудня.

На думку лідерів Німеччини і Франції, сьогоднішній обмін на Донбасі напередодні Нового року і православного Різдва став «довгоочікуваним жестом гуманізму», який може "допомогти відновити довіру між двома сторонами».

«Цей жест повинен супроводжуватися повним припиненням вогню відповідно до домовленостей, досягнутих у рамках нормандського саміту», - наголошується в повідомленні.

Також зазначено, що в ході підготовки до наступної зустрічі в нормандському форматі, де будуть розглянуті, серед іншого, політичні вимоги і питання безпеки на місцевих виборах у самопроголошених «республіках», ФРН і Франція продовжать докладати своїх зусиль для врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, 29 грудня Україна і сепаратисти «ЛДНР» провели обмін полоненими на КПВВ Майорське. На підконтрольну територію були повернуті 76 громадян, в «ЛДНР» вирушили 123 осіб, серед яких п'ять ексберкутівців, бразильський найманець Рафаель Лусваргі, а також ряд громадян Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: