США відрядять тисячі додаткових військовослужбовців на Близький Схід

Читать на русском
США відрядять тисячі додаткових військовослужбовців на Близький Схід в зв’язку з убивством Сулеймані і подальшими погрозами Ірану.

США направлять тисячі додаткових військовослужбовців на Близький Схід у зв’язку з убивством Сулеймані і подальшими погрозами Ірану.

Про це повідомляє CNN з посиланням на представника Міністерства оборони США.

Додаткові війська, близько трьох тисяч військовослужбовців, будуть задіяні з Сил негайного реагування 82-ї повітряно-десантної дивізії.

Раніше Пентагон вирішив відрядити до Іраку 750 солдатів після атаки на посольство в Багдаді.

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 3 січня, з міжнародного аеропорту в столиці Іраку Багдаді були випущені щонайменше три ракети. Спочатку повідомлялося про одного загиблого цивільного і поранених 12 іракських військових.

Пізніше стало відомо, що внаслідок ракетного обстрілу загинули щонайменше семеро людей, серед них - командувач спецпідрозділом Корпусу вартових ісламської революції Кудс Касем Сулеймані і командувач Сил народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіс.

Після цього в Пентагоні повідомили, що генерал Сулеймані був убитий під час операції ЗС США в Багдаді за вказівкою президента США Дональда Трампа.

У МЗС Ірану назвали операцію США «Актом міжнародного тероризму».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: