Суд частково закрив справу ексзаступника міністра екології

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання сторони захисту про закриття справу колишнього заступника глави Мінекології.
Віктор Вакараш

Суд закрив епізод про подачу нібито недостовірної декларації за 2015 рік колишнім заступником міністра екології та природних ресурсів Віктором Вакарашем через сплив термінів притягнення до відповідальності.

Таке рішення 26 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

У серпні Вакарашу повідомили про підозру. За версією НАБУ, посадовець не вніс до декларацій за 2015-2016 роки факт користування житловим будинком загальною площею 556,4 кв. м та земельною ділянкою площею 0,1607 га, власниками яких є його близький родич.

Під час судового засідання адвокат ексзаступника міністра подав клопотання про закриття всієї справи. Він зазначив, що за подачу нібито недостовірної декларації за 2015 рік закінчився термін притягнення до відповідальності ще 20 жовтня. Водночас він просив закрити й епізод про недостовірне декларування за 2016 рік у зв'язку з каяттям і зміною обстановки.

Прокурор САП не заперечував проти закриття епізоду з декларацією за 2015 рік, однак просив суд розглянути за 2016 рік. Вивчивши клопотання, судді задовольнили його частково, закривши епізод за 2015 рік.

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання у справі Вакараша. Також суд не відсторонив підозрюваного НАБУ директора Гутянського лісового господарства Віктора Сису.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: