У США опублікували повні версії документів щодо затримки допомоги Україні

Читать на русском
У Сенаті США вважають, що оприлюднені на сайті Just Security документи дають усі підстави вимагати повноцінного судового процесу в Сенаті щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Лідер демократичної меншості Сенату Сполучених Штатів Чак Шумер вважає, що оприлюднені на сайті Just Security документи дають усі підстави вимагати повноцінного судового процесу в Сенаті щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Шумер заявив, що оприлюднені на Just Security невідредаговані електронні листи, які стосуються рішення президента Трампа затримати військову допомогу Україні, - це нищівний удар по вимогах сенатора Макконнелла провести судовий розгляд без документів і свідків, пише NBC News.

Військова допомога з-за кордону: хто й чим допомагав Україні в 2014-2018 рокахМайже на 250 мільйонів доларів отримала Україна технічної та гуманітарної допомоги від 20 країн світу протягом останніх чотирьох років.

Як зазначається, нове розслідування ґрунтується на аналізі невідредагованих версій документів. Минулого місяця уряд за рішенням суду оприлюднив їх у сильно відредагованому вигляді (із затемненими фрагментами тексту).

Оригінали документів показують, що 30 серпня, після зустрічі з Трампом, заступник директора програм національної безпеки адміністративно-бюджетного управління Майкл Даффі повідомив інспектору Пентагону Елейн Маккаскер, що він має вказівку від Трампа затримати допомогу.

Листи також демонструють напруження між Білим домом і Пентагоном з цього приводу, адже допомогу необхідно було виплатити до кінця фінансового року, інакше кошти вважалися б невикористаними.

Нагадаємо, ЗМІ з'ясували, коли Білий дім заморозив допомогу Україні.

Раніше стало відомо, що Трамп цікавився військовою допомогою Україні ще до розмови з Зеленським.

Також у Трампа оцінили ймовірність візиту Зеленського до Білого дому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: