Бойовики на Донбасі блокують роботу ОБСЄ

Читать на русском
Українська сторона заявляє про обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата СММ з боку збройних формувань Російської Федерації на Донбасі.
Ілюстративне фото.

Українська сторона заявляє про обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата СММ з боку збройних формувань Російської Федерації на Донбасі.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Підсумки року: топ виконаних і провалених обіцянок ЗеленськогоВолодимир Зеленський в цьому році виконав 36 обіцянок, провалив – 23, ще понад 260 – залишається в процесі.

Відзначимо, мандат СММ ОБСЄ передбачає вільний і захищений доступ представників по всій території України.

У штабі припускають, що такі дії можуть мати на меті приховати заборонену діяльність бойовиків і пересування або підготовку військ.

Також у штабі ООС повідомили, що в середу, 1 січня, бойовики в зоні операції Об'єднаних сил не проявляли активності.

Протягом минулої доби, 31 грудня, збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з озброєння БТР, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Очільники держав домовилися перейти до узгодження списків для звільнення українців, серед іншого і кримчан.

Сторони висловили надію на те, що повне припинення вогню вздовж лінії розмежування на Донбасі розпочнеться найближчим часом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: