Арахамія заявив про підписання меморандуму про ринок землі

Читать на русском
У свою чергу, Арахамія зазначив, що якщо ці 500 поправок не скоротити, то робота ВР зупиниться на чотири місяці.

У парламенті підписали меморандум про ринок землі.

Про це в кулуарах Ради повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, пише пресслужба парламенту.

«4500 поправок – це просто фактичний тиск на нас для того, щоб у нас був чіткий лімітований вибір – встати і паралізувати весь парламент на 3-4 місяці, це одна опція. Або друга опція – якись домовлятися і йти на компроміси, тому що іншого немає, регламент суворий. Ми підписали меморандум (усіма фракціями і депутатськими групами – ред.), всі заявили, що маємо дійсно чесні наміри продуктивно працювати над цим законопроектом, а не так, як було», – сказав Арахамія.

Земельне питання: яку позицію займає кожна з парламентських фракційВсі фракції Верховної ради мають дійти однієї позиції щодо ринку землі, але наразі кожна політсила має свою думку.

За його словами, на засіданні робочої групи щодо ринку землі так і не вдалося знайти золотої середини.

«Вирішили зараз взяти тайм-аут на два дні, для того, щоб знову зустрітися, знову розмовляти, можливо, зробити зміни. Ми зараз спілкуємося про різницю в 500 правок. Що таке 500 поправок – це кілька днів роботи комітету. Ну, нехай уже, вони можуть попрацювати. Але в парламенті це буде тиждень», – зазначив Арахамія.

Також він зазначив, що якщо ці 500 поправок не скоротити, то робота ВР зупиниться на чотири місяці.

«Якщо ми станемо на чотири місяці, це буде 300-400 законів. А у нас закони зараз такі виписані, що навіть якісь дрібні речі, які має зробити уряд, буває багато випадків, коли треба голосувати ВР. А вона не буде в змозі зробити це, тому що регламент написаний так, що якщо зайшов у розгляд законопроекту, то далі ти не можеш ані вийти, ані призупинитися, треба просто дійти до кінця. Тому зараз блокада просто», – сказав Арахамія. Він також додав, що для того, щоб розблокувати цей процес, парламентарії вирішили «ще поспілкуватися».

Раніше Арахамія назвав нові терміни розгляду закону про ринок землі.

Також нагадаємо, Арахамія розповів, чи встигне Рада ухвалити законопроект про відкриття ринку землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: