Суд знову продовжив обов'язки екснардепа Крючкова

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків колишньому члену парламенту.
Дмитро Крючковфото: «Слово і Діло»

Суд продовжив до 24 лютого дію обов'язків, покладених на колишнього народного депутата, ексголову правління Холдингової компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

Таке рішення 24 грудня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд взяв Крючкова під варту з альтернативою застави. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО. Пізніше суд неодноразово продовжував дію обов'язків, а востаннє скасував носіння екснардепом браслету.

У зв'язку з наближенням дати завершення обов'язків прокурор САП просив їх продовжити ще на 2 місяці. Він вказував, що хоч розслідування й завершено, але ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив. Він продовжив дію таких обов'язків Крючкова: прибувати за першим викликом; не залишати місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання документи, які надають право для виїзду за кордон.

Нагадаємо, за версією слідства, Крючков і колишній в.о. генерального директора ВАТ «Запоріжжяобленерго» Ігорь Корніленков організували схему, за якою споживачі замість того, аби сплачувати за електричну енергію фактичному постачальнику — ПАТ «Запоріжжяобленерго» (60% акцій належить державі), перераховували кошти посереднику ПрАТ «ХК «Енергомережа». А вже посередник мав розрахуватися з енергопостачальником. Проте, за наслідками такого посередництва споживачі сплатили для ПрАТ «ХК «Енергомережа» понад 196,82 млн грн, а воно, у свою чергу, перерахувало для ПАТ «Запоріжжяобленерго» 1,7 млн грн замість очікуваних 346,22 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: