Суд сьогодні розгляне апеляцію на арешт беркутівців

Читать на русском
Київський апеляційний суд сьогодні, в п'ятницю, 27 грудня, розгляне апеляційну скаргу щодо експрацівників спецпідрозділу Беркут, обвинувачених в розстрілах на Майдані.

Київський апеляційний суд сьогодні, в п'ятницю, 27 грудня, розгляне апеляційну скаргу щодо експрацівників спецпідрозділу «Беркут», обвинувачених в розстрілах на Майдані.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Відзначимо, «беркутівців» можуть звільнити передати бойовикам «ДНР» і «ЛНР» в рамках обміну.

«Розгляд апеляційних скарг, поданих обвинуваченими на постанову Святошинського районного суду міста Києва від 19 грудня 2019 року про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою щодо обвинувачених, призначено на 27 грудня 2019 року о 12:00, зал судового засідання № 201», - йдеться в повідомленні.

Сторона захисту просить змінити утримання під вартою на більш м'який запобіжний захід.

До цього ЗМІ писали, що Янішевський Зінченко та Аброськін можуть бути звільнені до Нового року в рамках обміну полоненими. Адвокати повинні були подати апеляцію на утримання під вартою.

Нагадаємо, обмін полоненими може відбутися 29 грудня. Проведення такого обміну було погоджено на саміті «нормандської четвірки» в Парижі. Також стало відомо, що українська сторона передасть Євгена Дружиніна, Олександра Стрельниковича, Віктора Скрипника і В'ячеслава Бірюкова, які брали участь у захопленні будівлі поліції в Маріуполі у 2014 році.

Нагадаємо, перед засіданням суду у Генеральній прокуратурі України заперечували, що будуть просити про звільнення екс-«беркутівців», щоб обміняти їх на українських полонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: