Разумков передав Зеленському на підпис низку законів

Читать на русском
Спікер парламенту Дмитро Разумков підписав низку законів та передав їх на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Спікер парламенту Дмитро Разумков підписав низку законів та передав їх на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє пресслужба Ради в п'ятницю, 27 грудня.

«Кнопкодавство» і прогули: юрист пояснив, чому законопроект доведеться знову передавати до КСУАвтоматична втрата мандату за кнопкодавство без будь-яких пом’якшувальних обставин КСУ визнав, як порушення прав і свобод нардепів.

Зокрема, Разумков підписав закон про запровадження штрафу до 85 тис. гривень за неперсональне голосування депутатом парламенту. Документ запроваджує покарання за голосування замість іншого депутата у вигляді штрафу від 3 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів (51-85 тис. гривень). Апарату Ради необхідно буде забезпечувати відеофіксацію голосування.

Спікер також підписав закон про легалізацію видобутку бурштину. Згідно з документом спецдозвіл на вивчення і розробку родовища з подальшим видобуванням бурштину видається терміном до 5 років, при цьому площа ділянки, на яку видається спецдозвіл, не може перевищувати 10 га.

Крім того, сьогодні Разумков підписав і передав на підпис президентові закон про тимчасові слідчі й тимчасові спеціальні комісії Верховної ради. Також він підписав Виборчий кодекс із пропозиціями Володимира Зеленського.

Раніше Разумков схвалив законопроект про перезапуск ДБР.

Також нагадаємо, Разумков заявив, що від зустрічі в Парижі залежить майбутнє України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: