Оприлюднили результати перших виборів в ОТГ

Читать на русском
ЦВК оприлюднила результати виборів депутатів сільських, селищних і міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних і міських голів.

ЦВК оприлюднила результати виборів депутатів сільських, селищних і міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних і міських голів.

Про це повідомляє сайт відомства в п'ятницю, 27 грудня.

Головні досягнення та провали в Україні 2019 рокуУ коментарі порталу політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко підкреслив, що досягненням 2019 року можна вважати проведення демократичних, чесних та прозорих виборів.

Вибори відбулися 22 грудня в 86 ОТГ 21 області України - 69 сільських, 16 селищних та однієї міської.

Згідно із опублікованими даними, з 84 обраних сільських і міських голів 52 - безпартійні самовисуванці, 24 були висунуті «Слугою народу», троє кандидатів, котрі перемогли, - від «Батьківщини» (один із них - самовисуванець), по двоє - із «Аграрної партії» та з «Укропу» (так само по одному самовисуванцю) і один - від партії «Наш край».

З 1717 обраних депутатів місцевих рад 752 (43,8%) - самовисуванці, 430 (25%) - кандидати «Слуги народу», 277 (16,1%) - «Батьківщини», решта партій отримали менше 4% мандатів кожна. Невелика кількість партійних кандидатів (менше 5%) є також серед переможців-самовисуванців.   Як повідомлялося, явка на місцевих виборах в тергромади склала від 30% до 70%.

Також відзначимо, до поліції надійшло понад 40 повідомлень про порушення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: