Побиття військової на Одещині: жінка розповіла подробиці конфлікту

Читать на русском
Конфлікт, у результаті якого в Одеській області побили жінку-військовослужбовця, рядову Наталію Куліш, розпочався ще 14 грудня.
Наталія КулішФото - УНІАН

Конфлікт, у результаті якого в Одеській області побили жінку-військовослужбовця, рядову Наталію Куліш, розпочався ще 14 грудня.

За словами Наталі Куліш, тілесних ушкоджень їй завдала інша військова - Віра Загороднюк. Конфлікт, за словами Куліш, виник у зв'язку з відмовою її співслужбовиці шити тенти, розповіла потерпіла в коментарі «Радіо Свобода».

Оманливі рекорди: чи допоможе армії найбільший бюджет 2020 рокуНавіть рекордний Державний бюджет 2020 року не забезпечить якісного розвитку Збройних сил України.

«Нас відправили шити тенти на машини. Віра заявила, що не буде шити тенти та поїде додому, їй нібито важко це робити. Я почала обурюватися, зав’язався конфлікт, вона почала мене лаяти, а потім вдарила по зубах і вибила два. Синець на обличчі я замазувала, а зуби приклеїла і так ходила до 19 грудня. Потім поїхала до військового шпиталю», – розповіла Куліш, яка проходить службу у військовій частині А3438.

Туди її відправили після проходження навчання у Старичах, Львівська область. Бійку, за словами Куліш, бачив командир роти забезпечення, де вона служить, Михайло Савічев. Втім, він сказав, що нібито нічого не бачив і що жінка нічого не доведе.

За інформацією Куліш, Загороднюк та ще одна військовослужбовець, Юлія Пономарьова, розповіли слідчим, що 19 грудня прийшли в квартиру до Куліш. Там їх зустріли двоє чоловіків, що зізналися в побитті військовослужбовця.

За словами Куліш, конфлікти у підрозділі в неї почалися одразу – з квітня 2019 року. Вона служить кухарем, але, за її словами, їй доводилось працювати різноробочим, зокрема, ремонтувати приміщення, виконувати будівельні роботи. З самого початку вона почала говорити про корупцію в підрозділі, але заяву до військової прокуратури не написала – через тиск і погрози.

З квітня до грудня військовослужбовець п’ять разів лікувалась в шпиталі, в тому числі в неврології та гінекології.

Нагадаємо, у військовій частині в Одеській області побили жінку-військовослужбовця. Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: