Святкування Різдва: Папа Римський згадав про Україну

Читать на русском
У традиційному різдвяному посланні Urbi et Orbi (Місту і світу) Папа Римський Франциск згадав про Україну, яка прагне до миру.

У традиційному різдвяному посланні Urbi et Orbi (Місту і світу) Папа Римський Франциск згадав про Україну, яка прагне до миру.

Про це повідомляє Радіо Ватикану в середу, 25 грудня.

У посланні, яке Папа виголосив сьогодні опівдні з балкону собору Святого Петра у Ватикані, він закликав до миру в Україні, Ізраїлі, Сирії, Венесуелі, Лівані, Ємені, Іраці та декількох країнах Африки.

«Нехай Спаситель миру буде світлом для дорогої України, яка прагне до конкретних рішень на користь міцного миру», - сказав понтифік.

У своєму зверненні Франциск закликав віруючих до особистісних змін, щоб вирішити різного роду конфлікти.

«Саме так, в серцях існує тьма, але величним є світло Христове. Існує тьма в особистих, сімейних, соціальних відносинах, але Христове світло є великим. Темрява присутня в економічних, геополітичних та екологічних конфліктах, але великим є світло Христове», - сказав Папа Римський.

Як відомо, 25 грудня християни святкують Різдво Ісуса Христа. В Україні обговорювалося питання перенесення Різдва на цю дату - з 7 січня на 25 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: