Папа Римський поговорив про Донбас з українськими єпископами

Читать на русском
Папа Римський Франциск під час зустрічі у Ватикані із українськими єпископами засудив війну на Донбасі.

Папа Римський Франциск під час зустрічі у Ватикані із українськими єпископами засудив війну на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», повідомляє DW.

Папа Римський помолився за мир в УкраїніКрім України, Папа Римський попросив миру для Сирії, Ємену, Венесуели, Нікарагуа, а також завершення конфліктів в Африці і на Корейському півострові.

Прийом українських єпископів відбувся наступного дня після зустрічі понтифіка із російським президентом Володимиром Путіним.

«У цьому регіоні ведеться гібридна війна, позначена печаттю пропагандистської брехні і маніпуляцій і супроводжується спробами втягнути в справу і релігійний аспект», - сказав Папа.

Також Франциск закликав до єдності і пильності католицьку церкву в Україні.

Зазначимо, що зустріч Папи Римського Франциска із Володимиром Путіним в його офіційній папській резиденції відбулася за день до прийому української делегації. Із заяв прес-служби Кремля та російських ЗМІ відомо, що у ході цієї зустрічі обговорювалися »деякі важливі питання, що стосуються життя католицької церкви в Росії». Ситуація в Україні також була серед тем розмови сторін.

Нагадаємо, прес-служба Ватикану анонсувала зустріч Папи Римського та російського президента 4 липня. Зазначалося, що Франциск та Путін збираються обговорити ситуацію в Україні та на Близькому Сході.

Раніше Папа Римський в традиційному різдвяному посланні Urbi et Orbi згадав Україну і попросив для неї миру. Він закликав міжнародне співтовариство до братерства й солідарності і заявив, що молиться за мир на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: