Папа Римський поговорить з Путіним про Україну

Читать на русском
Папа Римський Франциск прийме президента Росії Владіміра Путіна 4 липня в Ватикані. ЗМІ пишуть, що основними темами переговорів стануть поточна ситуація в Україні і на Близькому Сході.

Папа Римський Франциск прийме президента Росії Владіміра Путіна 4 липня в Ватикані.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє AFP.

Кому моляться українці? Релігійні організації УкраїниУкраїна, яка традиційно вважається оплотом православної віри, насправді має широке розмаїття релігійних осередків найрізноманітніших напрямків.

«Я можу підтвердити, що Святіший Отець прийме президента Росії Владіміра Путіна у Ватикані 4 липня», - сказав офіційний представник Ватикану Алессандро Джізотті.

Раніше Кремль підтвердив, що Путін має відвідати Італію, але нічого не сказав про дату візиту і плани президента зустрітися з Папою Франциском.

Аргентинське агентство Tеlam напередодні повідомило, що основними темами переговорів стануть поточна ситуація в Україні і на Близькому Сході.

За даними ЗМІ, вони обговорять висунуті Москвою претензії на адресу українських греко-католиків, які, на думку Московського патріархату, підтримують «розкол» в православному світі. Однак, видання повідомляло, що зустріч призначена на 5 липня.

Це буде друга зустріч Путіна з Папою Римським за останні чотири роки, попередня була 10 червня 2015 року. На неї Путін запізнився на годину, пояснивши затримку пробками в Мілані та Римі і «тривалими переговорами» з прем'єром Італії.

Наступного дня після зустрічі з Путіним Франциск проведе переговори з керівниками Української греко-католицької церкви для обговорення ситуації в Україні. Ця зустріч була анонсована ще на початку травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: