У ПЦУ назвали ризики поспішного перенесення Різдва

Читать на русском
Перехід Православної церкви України на григоріанський календар може внести сум'яття в українське православ'я.

Перехід Православної церкви України на григоріанський календар може внести «сум'яття» в українське православ'я.

«Поспішна календарна реформа (і навіть непродумані самі лише намагання зараз прорекламували її пропозиціями «подвоєння святкування») потенційно «законсервують» в Московському Патріархаті тисячі громад з мільйонами вірних та внесуть сум‘яття в українське православ‘я на десятиліття наперед. Отже ризики від реформи зараз - очевидні та реальні, на відміну від користі для вірних, церкви», - пояснив керівник пресслужби Євстратій Зоря.

Річниця ПЦУ: що вдалося та чи ослабло московське православ'яУ неділю, 15 грудня, Україна відзначила першу річницю від дня створення Православної церкви України.

Раніше предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що реформа церковного календаря та перенесення дати святкування Різдва можлива, коли більшість українців будуть до цього готові.

Нагадаємо, християни західного обряду святкують Різдво за григоріанським календарем у ніч з 24 на 25 грудня, а християни східного обряду — за юліанським календарем у ніч з 6 на 7 січня.

25 грудня в Україні вихідний день.

Як відомо, 15 грудня Україна відзначила першу річницю створення Православної церкви України. Цього дня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор українських церков. Крім цього, було схвалено Статут єдиної помісної церкви і обраний її предстоятель – Блаженний митрополит Київський і всієї України Епіфаній. «Слово і Діло» підбило підсумки й дізналося, чого досягла ПЦУ за свій перший рік життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: